Hastanemizde Ebeler Haftası kutlandı

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde Ebeler Haftası kutlandı.
Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Figen Tuncay, Başhekim Yardımcısı Aslıhan Kılıç Torun, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Yaşasın ve Müdür Yardımcısı Serap Atak; çocuk servisi, nisaiye ve doğum salonundaki ebelerin gününü kutladı.
Hastanemizde özveriyle çalışan ebelere çiçek veren Başhekim Tuncay, "Ebelik, tarihin en eski mesleklerinden birisidir. Yurdumuzun her köşesinde zor şartlar altında ebelerimiz halkımıza hizmet etmektedir. Ebelik meslğinin önemine dikkat çekmek için, Dünya'da ve ülkemizde 21-28 Nisan Ebeler Haftası olarak kutlanmaktadır.
Ebelerimiz sağlıklı birey, aile ve toplumun oluşmasında önemli bir yere sahiptir.
Bu duygu ve düşüncelerle mesleklerinin kutsallığına inanarak büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren tüm ebelerimizin ebeler haftasını kutluyorum." dedi.